Navigation Menu+
Λεωφόρος Αλίμου 36-40, TK 174 55, Άλιμος.
  211 4112797     211 4112798     sales@jht.gr

Βελτίωση ταχύτητας και ισχύος, με προπόνηση σε μόλις 2m²….ΚΙ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!

Το “σπριντ με αντίσταση” και το “σπρώξιμο αντίστασης-έλκηθρου”, είναι δύο δημοφιλείς δραστηριότητες στην διαλλειματική προπόνηση υψηλής έντασης(HIIT) και ιδιαίτερα ανάμεσα σε προπονητές που ασχολούνται με αθλητές υψηλού επιπέδου.1

Η πρόταση που έρχεται από την Matrix Fitness, λέγεται S-Drive και είναι κατάλληλη για τους προπονητές και τους εκπαιδευτές που δεν έχουν πρόσβαση σε ένα μεγάλο γήπεδο στίβου, σε έναν ανοιχτό χώρο για άσκηση ή σε “έλκηθρα με αντίσταση” που απαιτούν επίσης χώρο, αλλά έχουν επίσης μία και μόνο χρησιμότητα.

Το SDrive της Matrix Fitness συνδυάζει άριστα τη δραστηριότητα του “σπριντ με αντίσταση”, μαζί με το “σπρώξιμο του έλκηθρου”, μέσα από ένα κομψό, ασφαλές, αυτοτροφοδοτούμενο και πολύπλευρο μηχάνημα.

2

Χαρακτηριστικά & Οφέλη του S-Drive

 • Το “φρένο” που είναι τοποθετημένο στο “έλκηθρο” του SDrive, παρέχει οκτώ(8) διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας, με τρόπο που στην πραγματικότητα προσομοιάζει με μέγιστη ακρίβεια την αντίστοιχη πραγματική εμπειρία με ένα αληθινό έλκηθρο σε πραγματικές συνθήκες…ο συνδυασμός δε του δαπέδου και του τρόπου που αυτό κινείται, το κάνει επίσης να διαφέρει από οτιδήποτε άλλο.
 • Το φρένο που είναι τοποθετημένο στο αλεξίπτωτο του SDrive, προσφέρει επίσης πραγματικές συνθήκες και αληθινή εμπειρία άσκησης με αλεξίπτωτο, δίνοντας και την επιλογή των έντεκα(11) διαφορετικών ρυθμίσεων-επιπέδων δυσκολίας.
 • Τα δύο χαρακτηριστικά γνωρίσματα του SDrive, με τις προσομοιώσεις της προπόνησης με έλκηθρο και τις προσομοιώσεις της προπόνησης με αλεξίπτωτο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο από κοινού, όσο και μεμονωμένα, με αποτέλεσμα να επιλέγετε η έμφαση στην άσκηση μεταξύ καρδιοαναπνευστικής άσκησης και άσκησης δύναμης.

3

 • Διαθέτει ρυθμιζόμενο ιμάντα στήριξης του σώματος, με εύκολη είσοδο και έξοδο του ασκούμενου, καθώς και πλήρες επιτρεπόμενο εύρος κινήσεων κατά τη διάρκεια της άσκησης, για όλο το σώμα.
 • Δημιουργεί απόλυτες συνθήκες προσομοίωσης άσκησης με έλκηθρο, με τη βοήθεια της ενσωματωμένης μπάρας, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης μεγάλου χώρου.
 • ο αυτοτροφοδοτούμενος διάδρομος με την κλίση των επτά(7) μοιρών είναι ιδανικός για την ανάπτυξη και βελτίωση της δύναμης και της εκρηκτικότητας, χρησιμοποιώντας τον με τον κατάλληλο τρόπο, καθώς ο ασκούμενος μπορεί να τον χρησιμοποιήσει τόσο για εμπρόσθιες, όσο και για πλάγιες ή οπίσθιες κινήσεις.
 • Διαθέτει πλήρη περιμετρικά κιγκλιδώματα σε όλο του το μήκος, που προσφέρουν εύκολη είσοδο, έξοδο και υποστήριξη κατά τις πλευρικές κινήσεις.
 • Σχεδιασμένο να προσφέρει χαμηλή αδράνεια στην άσκηση & ειδικά μελετημένο στις δυνάμεις τριβής, προσφέρει αληθινές συνθήκες προπόνησης δύναμης και γρήγορη επιβράδυνση, πράγμα που καθιστά το S-Drive ιδανικό για διαλειμματικές προπονήσεις υψηλής έντασης.
 • Κατασκευή ιμάντα για αντοχή βαρέως τύπου και εντάσεων, ιδανικό να φιλοξενήσει και διαφορετικού τύπου ασκούμενους, όπως για παράδειγμα ασκούμενους ή καλύτερα ασθενείς, σε περιβάλλον αποκατάστασης.
 • Η αυτοτροφοδοτούμενη λειτουργία του, προσφέρει στην κυριολεξία τη δυνατότητα της τοποθέτησής του σε οποιοδήποτε σημείο.

4

 • με ύψος ιμάντα στα 19 εκατοστά, προσφέρει εύκολη πρόσβαση για τους χρήστες όλων των τύπων.
 • Η αληθινή μηδενική αρχική του ταχύτητα και η απεριόριστη τελική του ταχύτητα, προσφέρουν άπειρες δυνατότητες χρήσης, δίνοντας τη δυνατότητα της επιλογής ανάλογα με το στόχο και το επίπεδο της φυσικής κατάστασης.

Ιδιαίτερα σημεία που κάνουν το S-Drive να ξεχωρίζει 

 • Προσομοίωση σπρωξίματος έλκηθρου

Μοναδικός σχεδιασμός, με ανθεκτική κατασκευή και άψογη προσομοίωση “σπρωξίματος ελκήθρου”…χωρίς απαιτήσεις σε χώρο όπως σε ένα παραδοσιακό έλκηθρο…πολλαπλές δυνατότητες και ρυθμίσεις του φρένου για τους προπονητές και τους εκπαιδευτές, ώστε να μπορούν να αναπτύξουν ακριβή προπονητικά προγράμματα και να μεγιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητά τους.

 • Προσομοίωση σπριντ με αλεξίπτωτο

Το φρένο του αλεξίπτωτου, παρέχει πολλαπλές ρυθμίσεις με τρόπο που δίνει στους χρήστες την αίσθηση της αντίστασης από πραγματικό αλεξίπτωτο. Είναι ιδανικό για προπόνηση σπριντ με αντίσταση, χωρίς να απαιτείται επιπλέον εξοπλισμός αλλά ούτε και πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο.

5

 • Αύξηση ευκινησίας

Οι ασκούμενοι και κυρίως οι αθλητές μπορούν με μεγάλη ευκολία να εκτελέσουν εμπρός, πλάγια ή προς τα πίσω κινήσεις για τη μεγιστοποίηση της νευρομυϊκής ανάπτυξης και για την ανάπτυξη της ευκινησίας. Οι σταθερές μπάρες σε όλο το μήκος του S-Drive προσφέρουν σταθερότητα στους ασκούμενους και βοήθεια για τη γρήγορη εναλλαγή από τη μία θέση στην άλλη.

 • Επικλινές sprint

Η κλίση των επτά(7) μοιρών και η φυσική δύναμη αντίδρασης του εδάφους που δίνει ο τάπητας του SDrive, είναι ιδανική για την ανάπτυξη της δύναμης και της εκρηκτικότητας κατά τη προπόνηση με σπριντ, χωρίς να αλλάζει ή να επηρεάζεται το φυσικό βάδισμα.

6

 • Βελτιστοποίηση αθλητικής “φόρμας”

Ο μοναδικός σχεδιασμός του SDrive αλλά και όλων των χαρακτηριστικών του, συμπεριλαμβανομένων και των ιμάντων στήριξης και τοποθέτησης του σώματος, επιτρέπουν ένα πλήρες φάσμα κινήσεων σε όλο το εύρος των αρθρώσεων. Επίσης, βοηθά στη μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης ευκολότερα, καθώς μπορεί ο προπονητής να παίρνει τις πληροφορίες που χρειάζεται σε πραγματικό χρόνο, μιας και η προπόνηση λαμβάνει χώρα… ακριβώς δίπλα του!

Όλα τα χαρακτηριστικά του SDrive αλληλοσυμπληρώνονται και το καταστούν ολοκληρωμένη λύση για τον χρήστη, όπου μπορεί και τον κρατάει σε μια σωστή κι εργονομική θέση σπριντ, με μικρή κλίση προς τα εμπρός και με σωστή και ασφαλή τοποθέτηση ποδιών.

Εφαρμογές του SDrive…είναι ιδανικό για:

 • Connexus Training System
 • Προπόνηση αθλητικής απόδοσης
 • Αποκατάσταση & Αντιγήρανση

Tip: το S-Drive είναι το ιδανικό εργαλείο για προπόνηση ταχύτητας και ισχύος, προσφέρει ανατροφοδότηση σε πραγματικό χρόνο και μεγιστοποιεί την αθλητική απόδοση χωρίς να πιέζει άνισα καμία άρθρωση του ανθρώπινου σώματος. Ιδανικό όταν συνδυάζεται με το Connexus training system καθώς ολοκληρώνει την πυραμίδα των χαρακτηριστικών της προπόνησης στον ετήσιο προπονητικό κύκλο και παράλληλα προσφέρει μοναδικές επιλογές ακόμα και σε άκρως περιορισμένους χώρους!!!

 

Λευτέρης Φυντικάκης, Coach-Trainer, Dip.PhE/SN/PhC, DPESS

15

Επιστροφή

 

 

Κοινοποιήστε αυτή τη δημοσίευση:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print
Copyright © 2020 Johnson Health Tech. Hellas Α.Ε. Mε Επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.
Ανάπτυξη ιστότοπου: Primetech